Groovemachine

Opgericht in de jaren 90 met Monday Justice als zanger wordt Groovemachine vandaag met charme en energie geleid door de talentvolle zangeres Jo Gola.

"Groovy, Funky, Jazzy ... that’s all we love"

Jo Gola Jo Gola

Lead Vocals “Sweety cameleon” van de Belgische muzikale wereld. Heeft een constante evolutie doorheen verschillende projecten gaande van Jazz naar Funk over Latin en Soul. Is steeds op zoek naar nieuwe horizons. Atypisch aantrekkelijk personage vol energie. Je gaat ze niet kunnen missen.. maar een gewaarschuwd man …

www.jogola.com

Jean-Pierre Martin Jean-Pierre Martin

Bass (Gitaar en KeyBoard) : “JP” voor de vrienden. Besnaart de lage frequenties om je ziel uit je lijf te rukken tot het bereiken van het “G” punt van de Groove… Hij brengt jou naar het land van de “Blue Funk” (bekijk zijn ogen maar eens). Na een academische vorming schakelt hij over naar de Zwarte Amerikaanse muziek die hij vol liefde koestert. Hij volgt de lessen van Cédric Waterschoot . Neemt deel aan verschillende muzikale projecten zoals The Flys en Bequest met wie hij 2 albums opneemt. Je vindt hem terug in het Brusselse uitgangsleven (Ex–Travers; ex–New York Café; Mirano Contiental, verschillende Jazz Marathons, enz, enz ) Richt samen met de zanger Monday Justice (www.mondayjustice.com)in de jaren 90 Groovemachine op. Remakes van de jaren 80 en 90 liggen hem nauw aan het hart. Hij zoekt ze op met zijn bekende gevoeligheid. Waagt zich nu aan eigen composities.

Franck Guetatra Franck Guetatra

Sax : "Franckie" Geniet een klassieke opleiding in de muziekstudie. Volgt nadien seminaries, master class en conservatorium onder de leiding van prominente leraren zoals David Liebman, Lew Tabackin, Rick Margitza, Steve Houben… Speelt gedurende 5 jaar in Parijs in diverse clubs (o.a. Slow Club). Begeleidt Danny Brillant en Tony Marlow band in die periode en later, terug in België zijn thuishaven, The Dominoes, The Bab's all stars, Jogola, Martha Mus, Gino Latucca, Toots Thielemans, To be or not to bop… Neemt deel aan Jazz Marathons en werd recent benaderd door Duitsland (Deborah Wilson, Jane Palmer, Harriet Lewis, Gene Connors"Mighty Fly", Jean Shy, The voyagers, Jazz rally Dusseldorf, Jazz festival Gronau, Keulen, Stuttgart, Munchen...) Zwitserland, Italië, Spanje, Engeland, Marokko, Tunesië, Nederland, Denemarken en Oostenrijk staan ook op zijn actief.

Fabrice Mirco Fabrice Mirco

Drums “Groovy Fabb”. Smijt zich pas op zijn drums toen hij 18 was (Rock opleiding). Gedurende 3 jaar leert hij de knepen van de muziek terwijl hij Rock en Pop blijft spelen. Pas aan de hand van een “Jazz” passage begrijpt hij de basis van Groove, Funk en Jazz Funk. Staat op dit moment vaak op de “Pop Groove” planken met Kyfun en met Achille (album in voorbereiding). Hij maakt sinds 2 jaar deel uit van de bluesgroep Wanted. Voor de musici van Barzaac Record neemt hij deel aan meerdere opnames en ook aan het album van Eteban Lee (zanger – pianist) heeft hij medegewerkt. Met een enorme passie blijft hij Jazz, Funk en de zwarte Amerikaanse muziek ontdekken. Met “Groovemachine” gaat hij een nieuwe uitdaging aan …